Förberedelser inför resan

Jag håller på att ladda upp inför resan. Tvätta det som måste tvättas och tra hand om mig själv - lägger hårinpackning och ansiktsmask. Men viktigast av allt så förbereder jag det elektroniska inför resan (läs: underhållningen). Laddar batterier i mobilen, datorn, kameran och mediaspelaren. Lägger in film och musik på datorn och mediaspelaren. Nu är jag laddad! Första säsongen av både The Hills och Men in trees följer med (det har ju inte kommit ut nya avsnitt på varken gossip girl eller oth på länge..).

Och så självklart. Två inlämningar som jag planerar att göra klart på bussen. huuhh... Men jag har ju min nya räddning med mig!


GOD JUL ALLIHOPA!



Men vadå? Du sa ju att du ville ha en häst?
Vi knöt fast den så den inte skulle springa iväg. Den går till och med att rida på, två stycken samtidigt! Men akta svansen, den kan trilla av..

Äntligen är det dopparedagen!



Jag och Henke har varit på gudstjänst i kyrkan, jättemysigt. De hade dessutom ett julspel och vi fick oss ett och annat skratt! På bilden ser ni deras julkrubba, lägg märke till den lilla "sjön".

Nu står han i duschen och jag har packat ner alla julklappar. En bag och två stora påsar.. Herregud vad man lägger ner pengar på julafton. Nä, men snart bär det av till familjen i Strömbäck! God jul på er! ♥

Detta gör jag alltid dagen innan julafton..



...jag klär granen! Jag har blivit ganska hård på olika traditioner och en av dom är utan tvekan att man klär granen dagen innan julafton. Så det gjorde vi idag! Jag tror att det är snyggaste pyntningen någonsin, enbart nya glansiga kulor och utan dessa fruktansvärda smällkarameller. Dels är dom fula och dels brukar dom alltid vara så tunga för granen..

Det är lite synd att att det inte är en plastgran, dom är både snyggare och tätare.. Men inget går ju upp mot doften av gran på julaftonens morgon! ♥

Vad föredrar Du? Riktig julgran eller en i plast?

Lunchsallad med bacon



Detta var min lunch idag, en sallad med bacon och ostbitar. Ska jag vara ärlig hittade jag i stort sett ingenting i kylen förutom tre olika sorters sallader... Men ost finns alltid och det fanns bacon kvar sen dagen innan! Blev riktigt gott, lillasyster blev tom. avundsjuk och tyckte mitt var mycket bättre än korv & pasta!

Mammas mat är bäst.



Något som verkligen uppskattas efter man har flyttat hemifrån är mammas mat. Egentligen är denna maträtt väldigt enkel, men den var väldigt god och det var någon annan som lagade den åt mig. Utan att jag behövde hjälpa till eller förklara hur man skulle göra! Fantastiskt.

Detta är som en variant på lasange. Broccoli, rökt skinka med sås gjord på grädde, creme fraiche och kryddor. Riktigt gott. Glöm inte att förkoka broccolin! Sen är det bara in i ugnen, 5min med lite ost som garnering.

En riktigt aktiv barnvakt



Jag har varit ute i snön med barnen i två timmar! Kolla vad vi åstakom. Världens sötaste häst! Som visserligen har ett muminhuvud och ögon som sticker ut... men ändå. Och jisses vad i kämpade! Var så lite snö vid vårat hus så vi fick gå med pulka och hämta all snö vi behövde! Rik

Världens bästa julfilm - How the Grinch stole christmas



Häromdagen pratade jag och Henke om julfilmer, vilka som är bra och vilka som är dåliga. Han tycker Grinchen är dålig! Den, som måste vara världens bästa julfilm någonsin. Den är fruktansvärt gullig och Grinchen själv är ju helt adoreble. På slutet när hans hjärta växer gråter jag, varje gång.

Idag lyckades jag slå på tvn precis i slutet av filmen, ni vet scenen med kälken? Men hör och häpna! Den ska sändas på femman imorgon 11:10. Då ska jag sitta klistrad framför tvn tillsammans med mina småsyskon. Därmed basta!

Vilken är din största rädsla?

Jag tror att jag har en ovanlig rädsla. Jag skulle just rusa ut ur lägenheten för att hinna med bussen till jobbet och då slår det mig att... det är Henkes tvättdag idag! Jag kunde inte lägga band på mig utan smög in och tjuvkikade hur det gick för honom.

Jag kan inte hjälpa det, jag blir helt livrädd varje gång min pojkvän ska tvätta! Personligen så tror jag att det är för att första gången han ensam ansvarade för tvätten så tvättade han alla morgonrockar tillsammans! dvs. två knallblå som aldrig hade blivit tvättade förut tillsammans med min gul-orange randiga. Behöver jag ens nämna att min favoritmorgonrock blev ljust blå efter den tvätten? Huuhh.

Nej, nu ska jag till jobbet. Och oroa mig ända tills jag kommer hem igen.. Han är i alla fall väldigt söt när han tvättar!


Världens bästa julbord

Vår hemlige chef hade ordnat plats på julbordet, samma som förra året. Dom har verkligen sjuhelsikes god mat måste jag säga. Och det är så mysigt där inne i i Skeppsviks Herrgård! Känns inte alls som en vanlig stel och tråkig restaurang utan är riktigt mysigt!

Efter att vi hade ätit provade vi alla ut våra nya arbetskläder, hur shysst var det på en skala från ett till tio? Efter ett sådant julbord känns det ju utan tvekan som att man har gått upp minst 10kg. Men efter mycket om och med, ett och annat stön så hade vi i alla fall knåpat ihop det hela och hittat passande kläder. Tack för kvällen arbetskamrater! och olle :-)


Dom nya vitvarorna har kommit!

Underbart underbart! Våra nya vitvaror har kommit! Äntligen ett vanligt stort kylskåp och vanlig stor diskmaskin. Skööööönt! Just nu står kyl, frys och spis mitt i lägenheten så man kommer ingenstans och vill man ändå knökla sig förbi känns det lite som en labyrint.

Älskling har till och med installerat diskmaskinen och den har precis blivit provkörd! Inga problem. Inga läckage och nog vart disken ren alltid. Det är tur att jag bor med en händig man!



Det är djävulen som lockar

Ikväll ska vi som sagt ut med klassen och äta middag och dricka drinkar. Imorgon har min chef bjudit ut alla oss som jobbar på julbord. I övermorgon ska jag ut på en klubb. åh.

Hur jag gör med maten är lätt, uteslut bara allt som innehåller mycket kolhydrater.. Men drickan då!? Själv har jag tänkt mig att om jag dricker ibland är det inte hela världen, kanske ska undvika som "värsta" såsom cider och öl men att nån gång ibland ska vara okej. Men tre dagar i rad!? Det är förmodligen inte okej.. Och att jag skulle bli nykterist finns inte på kartan.




Hur brukar ni göra?

Värmande drömmar

Jag är sjuk, har legat hemma hela dagen men ska släpa mig ner på stan ikväll. Min klass har bokat bord på O'learys och ska stanna på nattklubben efteråt.

Själv fryser jag mest bara och vill ha varma stickade kläder på mig... Hur ska man annars klara färden dit och hem igen? Det har snöat hela dagen. Dom här koftorna ser underbara och värmande ut. Synd att La Redoute inte har en leveranstid på 2h...


Gårdagens middag

Igår kväll åt vi pannbiff med lök och gräddsås tillsammans med wokade grönsaker. MUMS!
Vi gjorde pannbiffarna på ren köttfärs så dom var lite svåra att få att hålla ihop, men dom höll en stund i alla fall! Stekte lök och biffarna, hällde på grädde och fick puttra en stund. Klart!
Gjorde några extra och frös in så det kommer bli en perfekt matlåda någon gång i framtiden.


LCHF-macka

Någonting som jag har saknat under den korta tiden jag hittills har ätit LCHF är att kunna äta macka på morgonen. Dels för att jag alltid tyckt att det är gott, med pålägg osv. och dels för att jag tycker frukosten är den svåraste måltiden att äta gott och varierat med LCHF, det blir lätt bara ägg och bacon. Detta är min variant av en kolhydratsnål macka.

Jag har stekt ett ägg att ha som substitut för ett bröd och gjort precis som man gör med en vanlig macka. Det är bara att smöra ägget och lägga allt man vill ha som pålägg. Själv la jag på ost och tomat... Mums! ♥


Välkommen hit!

Jag är en ung kvinna som bestämt mig för att äta LCHF-kost och det är detta denna blogg i huvudsak handlar om. Vad jag äter, tränar och som hör mitt liv till. My lifestyle helt enkelt.

Det finns en hel del bra bloggar, forum och vissa "gudar" inom LCHF. Men själv har jag känt att ingenting riktar sig till en som är överkänslig mot mjölk (har varit jätteallergisk men det börjar på att avta) eller för någon som tränar. Jag har ingen kraftig övervikt och jag tränar men jag har ett sockerberoende och är lite för rund för att min hälsa ska vara på topp.

Så, två flugor i en smäll! Bloggen är för mig ett sätt att finna motivation och förhoppningsvis en hjälp för andra!

Jag önskar mig själv och alla er andra ett stort LYCKA TILL! ♥

RSS 2.0